marți, 15 noiembrie 2022

Bon appétit!

 Atunci când simți o anumită stare în corpul tău sunt implicate 3 elemente:

Postura corporală.

Focus (pe ce te concentrezi).

Limbajul (ce îți spui în mintea ta în acel moment).

 

De ce POSTURA e atât de importantă? Pentru că există o legătură foarte puternică între gândurile noastre și modul în care corpul nostru (sau părți ale corpului nostru) se mișcă, legătură care funcționează în ambele direcții.

 

Reamintesc exercițiul din articol-ul de miercuri: stai cu spatele drept, dă-ți capul pe spate și încearcă să fii trist(ă) în această postură. Cel mai probabil o să te bufnească râsul.

 

Sau, pe negativ, privește în jos, lasă umerii să cadă și apleacă un pic spatele. Tocmai ți-ai făcut rost de o depresie.

 

Un exercițiu pe care recomand să-l faci cât mai des pe parcursul zilei: oprește-te din ceea ce faci și verifică-ți postura corporală. E spatele drept? Sunt umerii ridicați? După ce ai verificat postura întreabă-te ”Cum stau cu energia în acest moment?” și îndreaptă spatele. O să vezi cum o să simți brusc o creștere a energiei.

 

Cum e cu FOCUS-ul?Te poți bucura de un peisaj frumos sau de un film romantic dacă tocmai te-ai certat cu cineva drag 😊 ? Cel mai probabil nu. De ce? Pentru că în mintea ta continuă să ruleze dialogul pe care l-ați avut, continui să-i explici de ce ai tu dreptate, te întrebi cum de a putut să spună acele lucruri și, foarte probabil, în timp ce ai aceste filme care rulează în mintea ta te plimbi agitat(ă) dintr-o parte în alta.

 

Care e DIALOGUL tău mental? Te concentrezi pe lucrurile frumoase din viața ta sau pe lucrurile neplăcute din viața ta?

 

 

Eram la un moment dat cu gandul în Barcelona, împreună cu un grup de turiști și în timp ce toți eram fascinați de frumusețea orașului o persoană din grup era supărată că văzuse o sticlă de plastic aruncată pe trotuar.

 

Dacă antrenamentul tău este să te concentrezi pe lucrurile neplăcute atunci viața ta va fi tristă și neplăcută, oricât de multe lucruri bune vei avea în jurul tău.

 

Mai mult decât atât, pentru ca la nivel de subconștient să justifici acest comportament față de ceilalți  vei observa inclusiv la tine doar lucrurile neplăcute pe care le faci, eventualele defecte – ceea ce îți va genera suferință.

 

Îți propun următorul exercițiu pentru această săptămână care urmează: oprește-te de 3 ori pe parcursul unei zile (pune o alarmă să sune) și observă care e primul tău gând legat de o situație sau o persoană.

 

De exemplu, dimineața când te trezești, primul tău gând e să te bucuri că începe o nouă zi sau te gândești că ai părul ciufulit sau te gândești cu groază la lucrurile pe care le vei avea de făcut la birou?

 

Când te uiți la o persoană, primul gând e să vezi o calitate a acelei persoane sau mai degrabă te gândești ce nu face bine acea persoană sau ce defecte are?

 

Când te gândești la ziua care tocmai s-a terminat îți vin în minte lucrurile bune pe care le-ai făcut, valoarea pe care ai adus-o în viața altora sau stresul pe care l-ai avut peste zi/problemele cu care te-ai confruntat?

 

 

La fel se întâmplă și atunci când vrei să ai încredere în tine sau atunci când vrei să te simți în siguranță. E nevoie de o anumită postură corporală, de un anumit dialog intern, de un ”film” pe care să te concentrezi și pe care să-l să-l rulezi în mintea ta.

 

Toate aceste componente vor fi abordate în prima partea a provocării ”Încheie 2022 În Vibrația ABUNDENȚEI”, parte pe care am numit-o ”De la Incertitudine la SIGURANȚĂ”, primă parte care durează 30 de minute, începând cu 1 comanda.

 

Click aici pentru detalii și înscriere.

 

Vei primi în fiecare zi un exercițiu pe care să-l faci, exercițiu care durează 10-15 minute, și care acționează pe cele trei elemente: postură, focus, limbaj.

Printre exercițiile pentru postură for fi scurte exerciții fizice pe care ți le vor oferi doi experți în fitness. Sunt prieteni de-ai mei pe care i-am rugat să înregistreze câteva video-uri special pentru tine.

 

Cumulul acestor exerciții va fi că vei învăța cum să treci de la o stare de incertitudine sau confuzie și incertitudine la o stare de siguranță.

 

Așa că dacă te recunoști într-un din următoarele situații

Ai fost afectat(ă) de un eveniment neplăcut întâmplat recent

Ai de făcut o alegere în perioada următoare

Simți confuzie

Simți teamă de viitor

Simți nesiguranță

Te simți copleșit(ă) de ceea se întâmplă acum în jurul tău

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu